oprilyudneno-top-200-naybilshikh-platnikiv-podatkiv-ukrayini

Оприлюднено ТОП-200 найбільших платників податків України

 • 16995 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Оприлюднено ТОП-200 найбільших платників податків України за підсумками 2018 року. Про це пише офіційне видання ДФС "Вісник.Рейтинг", передає УНН.

За даними журналу, протягом 2018 року ТОП-200 найбільших платників податків України сплатили до бюджетів усіх рівнів 754,9 млрд грн, що становить 45% усіх сплачених податків в Україні.

До рейтингу найбільших платників податків потрапили державні установи, а також компанії роздрібної торгівлі, агросектору, алкогольної галузі, тютюнової, харчової промисловості.

П'ятірку лідерів серед найбільших платників податків України очолили АТ "Укргазвидобування" (понад 42 млрд грн), ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" (понад 28 млрд грн), ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки" (понад 16 млрд грн), ПАТ "Укрнафта" (майже 16 млрд грн) та ПрАТ "Філіп Морріс Україна" (понад 14,7 млрд грн).

Найбільш сумлінними платниками податків аграрного сектору стали такі компанії:

  • ТОВ СГП "Нібулон" (130 місце);
  • ПрАТ "Зернопродукт МХП" (163 місце);
  • ПрАТ "АПК-ІНВЕСТ" (164 місце);
  • ТОВ "АГРОФІРМА "ІМ. ДОВЖЕНКА" (168 місце);
  • ТОВ "Вінницька птахофабрика" (МХП) (181 місце);
  • ПрАТ "Миронівська птахофабрика" (МХП) (191 місце);
  • ТОВ "НВФ "Урожай" (197 місце).

Нагадаємо, МХП (Миронівський хлібопродукт) минулого року став ще й найбільшим генератором валютної виручки в Україну серед птахівників. Із 500 тис. доларів валюти, яка надійшла в Україну у 2018 році від продажу м’яса птиці за кордон 450 тис. доларів – частка МХП. Компанія здійснює 88,2% усіх зовнішніх поставок м'яса птиці на міжнародні ринки.

Також УНН повідомляв, що Україна у минулому році піднялася на 6-е місце в світовому рейтингу постачальників курятини, обійшовши Росію і Канаду. У ЄС Україна стабільно посідає третє місце серед експортерів, поступаючись лише Бразилії і Таїланду.

Українські Національні Новини

Економіка