oprilyudneno-ukaz-zelenskogo-pro-kraschiy-dostup-do-mobilnogo-internetu

Оприлюднено указ Зеленського про кращий доступ до мобільного інтернету

 • 13497 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Указ Президента України Володимира Зеленського №497 від 8 липня про покращення доступу до мобільного інтернету оприлюднили на сайті офіційного інтернет-представництва Глави держави, передає УНН.

"З метою забезпечення максимального покриття території України мережами рухомого (мобільного) зв’язку третього та четвертого поколінь, надання широкосмугового доступу до Інтернету, отримання повсюдно громадянами України переваг та можливостей цифрового світу, насамперед у сферах освіти, медицини, електронної комерції, адміністративних послуг, розвитку електронної демократії", - йдеться у тексті указу.

Зокрема, документом постановляється затвердити заходи з покращення доступу до мобільного Інтернету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН: понад половина жителів планети не має доступу до інтернету

Ці заходи передбачають:

  • Визначити до 1 серпня умови сумісного функціонування радіоелектронних засобів спеціальних користувачів радіочастотного ресурсу України із радіоелектронними засобами мереж мобільного зв’язку третього та четвертого поколінь загальних користувачів радіочастотного ресурсу України в діапазонах радіочастот 790 - 960 МГц.
  • Вжити до 1 серпня заходів щодо вивільнення радіочастотного ресурсу України у діапазоні радіочастот 790 - 862 МГц для впровадження систем рухомого (мобільного) зв’язку третього та четвертого поколінь.
  • Визначити до 1 жовтня строки та умови вивільнення радіочастотного ресурсу України в діапазонах радіочастот 880 - 915 МГц, 925 - 960 МГц спеціальними користувачами радіочастотного ресурсу України.
  • Вжити до 1 жовтня заходів щодо усунення фрагментації радіочастотного ресурсу України у діапазонах радіочастот 824 - 960 МГц для впровадження систем рухомого (мобільного) зв’язку третього та четвертого поколінь.
  • Сприяти впровадженню нових радіотехнологій третього та/або четвертого поколінь, у тому числі шляхом:
  • зміни Плану використання радіочастотного ресурсу України у разі прийняття рішення про можливість дострокового впровадження нової радіотехнології;
  • видачі та переоформлення в установленому порядку на об’єктивній, пропорційній та прозорій основі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України в діапазоні 790 - 960 МГц, забезпечивши гармонізоване з Європейським Союзом використання радіочастот у зазначеному діапазоні та конкурентні умови на ринку надання послуг рухомого (мобільного) зв’язку.

Указом доручено Кабміну у взаємодії з НКРЗІ забезпечити:

  • здійснення заходів з покращення доступу до мобільного Інтернету, затверджених цим указом, та щомісячне інформування Президента України про стан їх виконання;
  • прийняття актів, необхідних для реалізації цього указу.

Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше заступник глави Офісу президента з економічних питань Олексій Гончарук повідомив, що Президент затвердив план дій щодо поліпшення якості мобільного інтернету у селах.

Українські Національні Новини

Політика