opublikovaniy-perelik-naybezpechnishikh-mitsnikh-napoyiv

Опублікований перелік "найбезпечніших" міцних напоїв

 • 55581 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Американський дієтолог Девід Фрідмен склав список найбільш "безпечних" алкогольних напоїв, передає УНН з посиланням на melmagazine.com

1. Текіла

За словами Фрідмена, якісна текіла (зроблена зі 100% агави) очолює список найкорисніших міцних алкогольних напоїв.

"На відміну від більшості спиртних напоїв, вона не підвищує цукор у крові, так що пити текілу можна навіть при діабеті 2-го типу - напій знижує рівень глюкози і збільшує вироблення інсуліну", - говорить Фрідмен.

Калорій в текілі теж мало: всього 63 на чарку. Крім того, за словами Фрідмена, текіла містить харчову клітковину і пробіотики. Також в текілі містяться фруктани, які зміцнюють імунітет.

"Найдивовижніша властивість текіли - полегшувати похмілля. Основна причина похмілля - так звані конгенери - побічні продукти ферментації і витримки, які містяться у витриманих напоях, типу віскі і вина. Але в текілі, зробленої з блакитної агави, їх дуже мало", - говорить дієтолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На полицях українських магазинів з'явиться винний напій з перлинами

2. Бренді (коньяк)

Бренді містить вітамін C і корисні для серця антиоксиданти, каже Фрідмен.

"Поліфенольні з'єднання в бренді корисні для ендотелію кровоносних судин. Дослідження свідчать, що бренді допомагає запобігати інфаркту та інсульту, а також боротися зі знежиренням.

Крім того, поліфеноли пригнічують активність гена NF-каппаБ, який бере участь в запальних процесах, тим самим захищаючи від різних хвороб - від застуди та кашлю до артриту", - говорить Фрідмен.

За словами дієтолога, антиоксиданти нейтралізують шкідливий вплив вільних радикалів, що знищують здорові клітини тіла.

"А в одній порції коньяку міститься стільки ж антиоксидантів, скільки і в рекомендованій добовій дозі вітаміну C, тому коньяк має ще й омолоджуючі властивості, забезпечуючи гладку шкіру без зморшок. Якщо, звичайно, ви не курите", - підкреслює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали найбільш "підступні" алкогольні напої

3. Джин

Джин роблять з ялівцевих ягід, в яких міститься 87 різних антиоксидантів, розповів дієтолог.

"Ці диво-ягоди містять флавоноїди, які дають омолоджуючий ефект, корисні для серця і знижують рівень цукру в крові. І хоча інші алкогольні напої погіршують якість сну, за рахунок ягід ялівцю джин добре впливає на хімію мозку, сприяючи здоровому сну", - розповів він.

Більш того, за словами Фрідмена, джин надає шкірі молодий і гладкий вигляд.

"Одна порція джина містить 97 калорій, тоді як в бокалі вина їх 160, а в келиху пива - аж 208", - нагадує він.

4. Горілка

В кінці важкого дня люди, як правило, люблять випити келих вина або пива. Але дослідження показують, що горілка знімає напругу краще, ніж вино, каже Фрідмен.

"Помірне споживання горілки (якщо таке буває, - жартує дієтолог) допомагає знизити біль і запалення при ревматоїдному артриті на 30%", - розповідь фахівець, додавши, що горілка, також, сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Prime" відкрив секрет виробництва чорної горілки

5. Ром

Ром володіє антибактеріальними властивостями і раніше застосовувався при запаленнях горла, нагадує Фрідмен.

"Але ром отримують ферментацією тростинного цукру або меляси, так що на дієті його краще не пити", - попереджає він.

Ром буває світлий і темний, але останній - набагато корисніше. Свій колір напій набуває завдяки витримці в обвуглених бочках, в ході якої утворюється більше антиоксидантів.

"Треба сказати, що помірне споживання рому захищає клітини мозку і знижує ризик розвитку деменції і хвороби Альцгеймера", - говорить фахівець.

Українські Національні Новини

Здоров'я