opublikovano-reyting-naybagatshikh-ukrayinskikh-futbolistiv

Опубліковано рейтинг найбагатших українських футболістів

 • 105742 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Згідно з авторитетним рейтингом Sporting Intelligence, який складається на регулярній основі, УПЛ (Українська Прем'єр-ліга) перебуває на почесному 22-му місці за середнім заробітком гравців, які грають у перших командах, передає УНН.

П'ятірка футболістів, які мають найбільш відчутний дохід в УПЛ, виглядає наступним чином:

  • Андрій Пятов ("Шахтар" Донецьк - трансферна вартість голкіпера становить 8 мільйонів євро). Місячний дохід в клубі становить 155 тисяч доларів.
  • Віктор Коваленко ("Шахтар" Донецьк - трансферна вартість гравця близько 5 мільйонів євро). Місячна зарплата гравця в клубі дорівнює 65 тисячам доларів.
  • Віктор Циганков ("Динамо" Київ - трансферна вартість гравця близько 20 мільйонів євро). За даними клубу дохід гравця становить близько 80-90 тисяч доларів на місяць.
  • Тарас Степаненко ("Шахтар" Донецьк - трансферна вартість гравця близько 9 мільйонів євро). Місячний заробіток футболіста становить 98 тисяч доларів.
  • Марлос ("Шахтар" Донецьк - трансферна вартість гравця близько 11 мільйонів євро). Місячна зарплата гравця доходить до 175 тисяч доларів на місяць.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, гравці ФК "Динамо" отримують дуже маленькі офіційні зарплати - на рівні всього 20-30 тис. грн на місяць, що не можна порівняти з реальними їхніми доходами. І приклад тому - той же Циганков (див. рейтинг), який заробляє до 90 тис. доларів на місяць.

Основну частину доходу футболісти-динамівці отримують від офшорної компанії, у чому керівництво столичного клубу не так давно було змушене зізнатися публічно.

Така схема фінансування ФК і футболістів "допомагає" його власникам значно мінімізувати податкові відрахування в бюджет України.

За оцінками окремих експертів, завдяки офшорам, "Динамо" за п'ять років могло не доплатити понад 440 млн грн податків.

Так, якщо ФК "Шахтар" (Донецьк) у 2017 році сплатив до бюджету 83,7 млн грн податку на додану вартість і потрапив до рейтингу найбільших платників податків України, то ФК "Динамо" (Київ) перерахував тоді в бюджет всього лише близько 2,5 млн грн зазначеного податку.

Українські Національні Новини

Спорт