opublikovano-rishennya-vischogo-adminsudu-pro-nezakonni-diyi-fgvfo-v-spravi-banku-mikhaylivskiy

Опубліковано рішення Вищого адмінсуду про незаконні дії ФГВФО в справі банку "Михайлівський"

 • 10034 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. В Єдиному реєстрі судових рішень опублікований повний текст постанови Вищого адміністративного суду України про незаконні дії Фонду гарантування вкладів фізосіб у справі банку "Михайлівський", повідомляє УНН.

25 травня 2017 року Вищий адміністративний суд підтвердив правомірність продажу кредитного портфеля банку "Михайлівський" фінансовим компаніям. Тим самим він визнав незаконними дії Фонду гарантування вкладів, який спробував визнати угоду незаконною.

ВАСУ спростував доводи ФГВФО про безплатність передачі кредитного портфеля, а також наявності у фінансових компаній зв'язків з банком "Михайлівський".

"Товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Плеяда" сплачено відповідні суми фінансування, що підтверджено рішенням суду у справі № 826/8273/16, і є свідченням того, що позивач виконав свої зобов'язання за договором факторингу від 19.05.2016 року № 1905, укладеного Публічним акціонерним товариством "Банк Михайлівський" і Товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Плеяда" в частині оплати вартості договору.

Отже, передача позивачеві права вимоги за договором факторингу від 19.05.2016 року № 1905, укладеного між Публічним акціонерним товариством "Банк Михайлівський" і Товариством з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Плеяда", була передбачена сторонами договору і відбулася на платній основі...

Під час розгляду справи, відповідачами не було надано суду доказів дотримання вищевказаних процедур, а саме - рішення правління Публічного акціонерного товариства "Банк Михайлівський" або комісії Національного банку про визначення Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Плеяда" пов'язаною з банком особою.

З огляду на вищевказані обставини, колегія суддів погоджується з висновком суду першої інстанції про те, що комісія з перевірки угод на свій розсуд визначила Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Плеяда" пов'язаною з банком особою не в установленому законом порядку", - повідомляється в рішенні ВАСУ.

Нагадаємо, зараз кредитний портфель банку "Михайлівський" належить фінансовій компанії "Фагор", яка придбала його у фінансової компанії "Плеяда". Як повідомили в "Фагор", всі ті позичальники банку "Михайлівський", які помилково погашали свою кредитну заборгованість за реквізитами Фонду гарантування вкладів (банку "Михайлівський"), повинні будуть повторно заплатити борг "Фагору".

Українські Національні Новини

Економіка