orban-zaklikav-skasuvati-sanktsiyi-yes-proti-rosiyi-do-kintsya-tsogo-roku

Орбан закликав скасувати санкції ЄС проти росії до кінця цього року - ЗМІ

 • 160943 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що санкції ЄС проти росії нібито завдали шкоди європейській економіці більше, ніж російській, і закликав скасувати обмеження до кінця цього року. Про це повідомило видання Magyar Nemzet із посиланням на власні джерела, пише УНН.

Деталі

Свій виступ на закритій зустрічі угорського політичного союзу Фідес-KDNP (Християнсько-демократична народна партія) Орбан розпочав із заяви, що війна між Україною та росією "перестала бути локальною, санкції перетворили її на глобальну економічну війну". На його думку, варто очікувати затяжної війни, яка триватиме і наступного року.

За оцінкою Орбана, війна хвилює угорців, але те, що "безпосередньо впливає на родини зараз – це інфляція". Причиною економічних проблем, енергетичної кризи та інфляції угорський прем'єр вважає західні санкції проти росії.

Він підкреслив, що обмеження Євросоюзу "завдають більше шкоди Європі, аніж росії", і додав, що їх скасування нібито знизить інфляцію та допоможе уникнути рецесії. Орбан переконаний, якщо зняти санкції з москви, ціни на газ впали б вдвічі.

У зв'язку з цим прем'єр країни закликав членів партії "зробити все можливе, щоб Європа відкликала санкції не пізніше кінця року".

Нагадаємо

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що ЄС не повинен розглядати нові санкції проти росії, оскільки це нібито лише посилить кризу в енергетиці та завдасть шкоди Європі.

Українські Національні Новини

Новини Світу