orban-zayaviv-pro-zmishuvannya-yevropeytsiv-ta-neyevropeytsiv-yogo-komentari-viklikali-oburennya

Орбан заявив про "змішування" європейців та неєвропейців: його коментарі викликали обурення

 • 312691 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Ультраправий прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан викликав обурення, розкритикувавши "змішування" європейців та неєвропейців, пише УНН з посиланням на Sky News.

Цитата

"Ми (угорці) не є змішаною расою... і ми не хочемо ставати змішаною расою", - сказав Віктор Орбан під час виступу в суботу.

Його коментарі викликали обурення опозиційних депутатів та європейських політиків.

Деталі

Виступаючи в літньому університеті у Беїле-Тушнад у центральній Румунії, Орбан заявив, що "Захід розділений надвоє".

Він сказав, що половина складається з країн, де поєднуються європейські та інші неєвропейські народи. "Ці країни більше не є нацією", — сказав він.

Він сказав, що такі країни "продовжують боротися з Центральною Європою, щоб змінити нас, щоб ми були подібними до них".

"У духовному сенсі Захід перемістився до Центральної Європи", - додав він.

Це сталося у час, коли Орбан готується до поїздки до США, щоб виступити перед зборами консервативних активістів. Ультраконсервативний прем'єр-міністр стає дедалі популярнішим серед американських правих за свою опозицію імміграції, правам геїв та ліберальній політиці.

Реакція

Депутат Європарламенту від угорської опозиційної партії «Імпульс» Каталін Чех написала у Twitter: "Усім представникам "змішаної раси" в Угорщині, що б не означав цей безглуздий расистський випад: у вас може бути інший колір шкіри, ви можете родом із Європи або інших країн – ви один із нас, ми пишаємося вами. Різноманітність зміцнює націю, а не послаблює її".

Депутат Європарламенту від Румунії Алін Мітута написав у Twitter: "Говорити про расову чи етнічну "чистоту", особливо в такому змішаному регіоні, як Центральна та Східна Європа, просто марно і небезпечно. Як і пан Орбан".

Доповнення

Під час свого виступу Орбан сказав, що Європейському Союзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти москви "не спрацювали".

У МЗС України відповіли, зазначивши, що заява прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що санкції не похитнули росію – це класичний приклад російської пропаганди. Санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф веде обстріли зі спальних районів Енергодара - мер

     • 107593 переглядiв