orderi-na-aresht-putina-kostin-poyasniv-yaki-zakhodi-zdiysnyuyutsya-dlya-poshuku-ta-zatrimannya-pidozryuvanogo

Ордери на арешт путіна: Костін пояснив, які заходи здійснюються для пошуку та затримання підозрюваного

 • 795825 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Для пошуку та затримання підозрюваного у скоєнні злочинів, Міжнародний кримінальний суд (далі МКС – ред.) звертається до держав-учасниць Римського статуту, а також до міжнародної організації кримінальної поліції “Інтерпол”. Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін на брифінгу, коментуючи ордери на арешт МКС російського диктатора володимира путіна, передає УНН.

Цитата

“В першу чергу, після отримання ордеру судової палати до судового провадження, вживаються заходи щодо пошуку та затримання підозрюваних. Для цього МКС звертається до держав-учасниць Римського статуту та з проханням про арешт та про передачу особи до Міжнародного кримінального суду”, – зазначив він.

Деталі

Генпрокурор пояснив, що держава-учасниця, яка отримала такий запит, невідкладно вживає заходів до арешту відповідної особи. МКС також може користуватися можливостями “Інтерполу”.

У разі затримання та передачі особи до суду, чи після добровільної явки до суду, палата досудового провадження проводить слухання з метою затвердження обвинувачення. Костін наголосив, що такі слухання можуть проводитися навіть у відсутності підозрюваних.

Доповнення

Сьогодні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт президента росії володимира путіна.

Ордери на арешт означають, що за межами росії путіна мають заарештувати та передати до суду, “а світові лідери тричі думатимуть, перш ніж тиснути йому руку або сідати з ним за стіл переговорів”.

Українські Національні Новини

Політика