organizatori-nezakonnikh-referendumiv-v-4-oblastyakh-ukrayini-matimut-naslidki-diplomatichna-sluzhba-yes

Організатори незаконних "референдумів" в 4 областях України матимуть "наслідки" - дипломатична служба ЄС

 • 130057 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Організатори незаконних "референдумів " у чотирьох областях України будуть мати наслідки, заявив у вівторок офіційний представник дипломатичної служби ЄС, передає УНН з посиланням на AFP.

Цитата

"Європейський союз вважає ці так звані референдуми незаконними", - заявив журналістам на щоденному брифінгу Європейської комісії головний представник дипломатичної служби ЄС Петер Стано.

Деталі

Він пояснив, що "референдуми" про приєднання до російської федерації були організовані на території України в умовах військового контролю з боку агресора.

Згідно з позицією ЄС та групи G7, що представляє найрозвиненіші економіки світу, ці "вибори" доводять, що росія зацікавлена ​​в ескалації конфлікту з Україною, а не у пошуках миру, додав Стано.

"Ми адекватно відреагуємо на цю ескалацію", - сказав він.

Стано відмовився коментувати деталі майбутнього пакету санкцій, поки він перебуває на стадії переговорів, але заявив, що "будуть наслідки для всіх людей, які допомагали у цих незаконних референдумах".

Контекст

Посли ЄС провели зустріч у понеділок, щоб підготувати новий набір санкцій проти росії після того, як високопоставлені дипломати ЄС минулого тижня доручили розробити обмежувальні заходи та новий пакет військової допомоги у відповідь на часткову мобілізацію в росії.

З початку війни блок ЄС надав Україні загалом 2,5 мільярда євро у вигляді військової допомоги, включаючи летальну зброю, а також засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо.

Він також запровадив сім пакетів санкцій, спрямованих, зокрема, проти путіна та міністра закордонних справ сергія лаврова, які забороняють імпорт золота, нафти та вугілля, а також експорт предметів розкоші та високотехнологічних технологій, а також виключають російські та білоруські банки з міжнародної платіжної системи SWIFT.

З 23 по 27 вересня у підконтрольних сепаратистам Луганської та Донецької областях України, а також у окупованих Херсонській та Запорізькій областях пройшли "референдуми" щодо приєднання до рф.

Українські Національні Новини

Новини Світу