organizatori-rozpovili-podrobitsi-tsogorichnogo-marshu-rivnosti

Організатори розповіли подробиці цьогорічного "Маршу рівності"

 • 11394 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. На марші "Київпрайд" очікується до 5 тисяч учасників, його охоронятимуть близько 6 тис. правоохоронців. Про це на прес-конференції заявила директор ГО "КиївПрайд" Руслана Панухник, передає кореспондент УНН.

"Сам "Київпрайд" відбудеться 18 червня, у цю неділю. Він відбудеться зранку, ми всіх будемо чекати з 9 години ранку на перетині вулиць Богдана Хмельницького та Володимирської. Цього року маршрут "Київпрайду" було збільшено до більше ніж 1 км і почнеться він біля Будинку вчителя", - сказала Р.Панухник.

За її словами, учасники маршу рухатимуться вулицею Володимирська вздовж парку Тараса Шевченка. Кінцева точка - площа Льва Толстого.

"Ми провели декілька зустрічей з Національною поліцією України, з КМДА, погодили усі деталі щодо забезпечення громадського порядку та гарантування безпеки учасникам акції марш "Київпрайд", - додала Р.Панухник.

За її даними, очікується, що в марші візьмуть участь близько 5 тис. громадян.

"Як і минулого року, буде залучено близько 6 тис. представників і представниць правоохоронних органів для того, щоб ця подія відбулася мирно", - сказала Р.Панухник.

Також марш охоронятимуть близько 50 волонтерів безпеки, які будуть організовувати колону і слідкувати за тим, щоб всередині маршу не відбувалися провокації.

Сьогодні на офіційному сайті "Київпрайду" буде запущена карта з позначками всіх входів і виходів, якими учасники зможуть користуватися. Організатори зазначили, що цьогорічний марш відкритий і у ньому можуть взяти участь усі охочі без попередньої реєстрації.

Планується, що учасників маршу з кінцевої точки відвезе громадський транспорт у безпечне місце.

Організатори наголосили, що основна мета маршу - відстоювати права людини і у ньому братимуть участь громадяни усіх сексуальних орієнтацій.

Нагадаємо, що минулого року у Києві “Марш рівності” відбувся 12 червня.

Українські Національні Новини

Київ