organizatsiya-nezakonnikh-viboriv-do-derzhdumi-rf-u-krimu-yes-zaprovadiv-sanktsiyi-sche-proti-pyatokh-lyudey

Організація незаконних виборів до Держдуми РФ у Криму: ЄС запровадив санкції ще проти п'ятьох людей

 • 51460 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Євросоюз включив до санкційного списку по Росії ще п'ять осіб за організацію незаконних виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму. Про це йдеться в Офіційному журналі ЄС, у якому опубліковано відповідні нормативні акти, передає УНН.

Цитата

"Після організації Російською Федерацією так званих виборів до Державної Думи в незаконно анексованій "Автономній Республіці Крим" та місті Севастополі у вересні 2021 року Рада вважає, що п'ять фізичних осіб мають бути додані до списку фізичних, юридичних та юридичних осіб, на яких поширюються обмежувальні заходи , за їхню роль у підриві чи загрозі територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України", - наголошується в ньому.

Додамо

До чорного списку потрапили депутати Держдуми РФ Леонід Бабашов, Тетяна Лобач, Олексій Черняк, а також підконтрольна Кремлю голова Севастопольської виборчої комісії Ніна Фаустова та її заступник Олександр Чмихалов.

Контекст

ЄС вводить різні види обмежувальних заходів щодо Росії з березня 2014 року у відповідь на незаконну анексію Криму і навмисну дестабілізацію ситуації в Україні. Крім персональних санкцій діють ще економічні санкції, орієнтовані на певні сектори економіки РФ. Також діють введені ЄС обмеження на економічні відносини з анексованим РФ Кримом і Севастополем.

Крім того, у березні 2014 року Рада ЄС вирішила заморозити активи осіб, відповідальних за привласнення українських державних коштів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Німеччина готує гуманітарну допомогу для біженців із України

     • 349806 переглядiв

    Глави МЗС Франції та Росії зустрінуться у Парижі 25 лютого

     • 96660 переглядiв