organizatsiya-pryamikh-peregovoriv-mizh-zelenskim-i-putinim-ne-perebuvaye-v-aktivniy-stadiyi-kuleba

Організація прямих переговорів між Зеленським і Путіним не перебуває в активній стадії - Кулеба

 • 13853 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Організація прямих переговорів між президентами України Володимиром Зеленським і Росії Володимиром Путіним не перебуває в активній стадії. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав журналістам у вівторок, передає кореспондент УНН.

Так, у Кулеби запитали, чи ведуться перемовини з російською стороною щодо організації прямих переговорів між Володимиром Зеленським і Володимиром Путіним.

Цитата:

"Ці переговори були започатковані, але зараз вони не перебувають в активній фазі", - відповів міністр.

Він не став розкривати деталей переговорів.

Теоретична зустріч Зеленського і Путіна

Під час пресконференції, яка відбулась ще 20 травня, Володимир Зеленський сказав, що розмова між офісами президентів України і Росії про зустріч президентів обох країн почалася.

У той же день в Кремлі підтвердили контакти з підготовки гіпотетичної зустрічі президента Росії Володимира Путіна і Президента України Володимира Зеленського. Однак, вже у липні представник Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що ніякої підготовки зустрічі президентів Росії і України не ведеться.

А у вересні в Кремлі заявили, що зустріч впирається в тему окупованого Росією Криму. Зокрема, представник Путіна заявив, що зустріч Зеленського з Путіним навряд чи відбудеться цього року.

У жовтні у Кремлі вказали, що офіси президентів Росії та України "не дійшли згоди" щодо порядку денного зустрічі Путіна і Зеленського.

Українські Національні Новини

Політика