organizatsiyu-minuvannya-u-golosiyivskomu-rayoni-i-vbivstvo-shapovala-zdiysnyuvali-ti-sami-osobi-gritsak

Організацію мінування у Голосіївському районі і вбивство Шаповала здійснювали ті самі особи - Грицак

 • 10242 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Організацію мінування автівки співробітника спецслужби України у Голосіївському районі 4 квітня та вбивство полковника Головного управління розвідки Міноборони Максима Шаповала здійснювали одні й ті самі особи. Про це під час брифінгу 17 квітня заявив Голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає кореспондент УНН.

"Загалом з початку 2017 року на територію України з Росії і так званої "ДНР" було направлено декілька автономно діючих диверсійно-терористичних груп. Ці групи направлялись російською військовою розвідкою для здійснення політичних вбивств, для ліквідації офіцерів українських спецслужб. Одна з таких груп 27 червня 2017 року вчинила зухвалий злочин, терористичний акт, в результаті якої загинув полковник української розвідки Максим Шаповал. За аналогічним сценарієм 4 квітня 2019 року під час спроби закладання вибухового пристрою під автомобіль українського військового розвідника стався самопідрив", - сказав Грицак.

Він зазначив, що в результаті самопідриву виконавець, він же керівник російської диверсійно-терористичної групи, отримав важкі тілесні ушкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух машини спецслужбовця: виконавець громадянин РФ

"В процесі розслідування двох терактів після проведених співробітниками СБУ комплексно-розшукових заходів, роботі слідчих СБК та головного прокурора Військової прокуратури зібрані беззаперечні докази, які вказують, що обидва теракти сплановані, профінансовані, організовані безпосередньо російськими спецслужбами", - повідомив глава СБУ.

З його слів, це були спільні операції ФСБ РФ та Головного управління Генштабу ЗС РФ, більш відомого як військова розвідка Росії.

"Організацію і здійснення обох здійснювали одні й ті самі особи з числа співробітників російських спецслужб", - зазначив Грицак.

Як повідомляв УНН, у Голосіївському районі столиці вибухнула автівка. У результаті вибуху один чоловік отримав поранення. Пізніше невідомий помер у лікарні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП