originali-kreditnikh-dogovoriv-banku-mikhaylivskiy-peredano-fagoru

Оригінали кредитних договорів банку “Михайлівський” передано “Фагору”

 • 12277 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Кредитні договори, укладені з позичальниками банку “Михайлівський”, були передані фінансовій компанії “Фагор” згідно з умовами договору про відступлення права вимоги. Відповідний документ опубліковано на сайті фінансової компанії, передає УНН.

У договорі зазначається, що “Фагор” набув права вимоги від фінансової компанії “Плеяда” і став новим кредитором за роздрібним портфелем банку “Михайлівський”.

За умовами договору, “Фагор” отримав кредитну справу кожного позичальника банку “Михайлівський”, зокрема оригінал кредитного договору з усіма додатковими угодами та додатками, а також оригінали договорів забезпечення по Кредитним договорам (за наявності).

Детально ознайомитися з договором можна тут.

За словами експертів, наявність оригіналів кредитних договорів у “Фагора” дає підстави стверджувати, що він єдиний, хто має право на стягнення коштів з позичальників.

“У разі переуступки заборгованості, разом із цим договором новому кредитору передають всі документи, які підтверджують фактично право вимоги до боржника. Тобто в першу чергу це: всі квитанції, оригінали і документи кредитних договорів. У разі якщо в ФГВФО цих оригіналів договорів немає – то будь-яких підстав для сплати заборгованості за цими договорами саме безпосередньо ФГВФО чи банку “Михайлівський”, уповноваженій особі фонду фактично у позичальників немає”, - зауважив юрист Ростислав Кравець.

Нагадаємо, раніше у “Фагорі” заявили, що Фонд гарантування вкладів фізосіб вводить в оману позичальників банку “Михайлівський”.

Українські Національні Новини

Економіка