orzhel-sogodni-govoritime-z-shakhtaryami-pro-nerentabelnist-yikh-virobnitstva

Оржель сьогодні говоритиме з шахтарями про нерентабельність їх виробництва

 • 16096 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Представники уряду на сьогоднішній зустрічі з шахтарями обговорюватимуть питання щодо рентабельності видобування вугілля в Україні. Про це заявив міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель під час виступу на Українському енергетичному форумі, передає кореспондент УНН.

"Об 11:00 у нас велика зустріч з шахтарями, їх 30 тисяч тільки на державних шахтах. Набагато більше їх у приватному секторі…", - сказав Оржель.

"Треба бути відвертими. Через годину мені треба буде говорити ще важче і ще відвертіше з людьми, які працюють дуже важкою працею шахтаря, казати, що нерентабельне це виробництво. Казати, що з тією ціною, яка буде влітку на газ, нам простіше спалювати газ, ніж видобувати вугілля", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше Оржель висловив думку, що діти шахтарів мають шукати себе в іншій сфері діяльності, ніж батьки, адже видобуток вугілля має з часом піти в минуле. 

Як повідомлялося в УНН, у Києві 25 лютого відбудеться Всеукраїнська нарада шахтарів, на яку пообіцяв приїхати Президент Володимир Зеленський.

Українські Національні Новини

Економіка