oshukuvali-cholovikiv-pid-chas-feykovikh-pobachen-u-kiyevi-vikrili-shakhraysku-skhemu

Ошукували чоловіків у фейковому кафе: у Києві викрили шахрайську схему

 • 22046 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. У Києві викрили групу шахраїв, які розводили чоловіків на гроші під час побачень у фейковому кафе. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані міської прокуратури.

Деталі

За матеріалами слідства, схему створив громадянин Росії 1999 року народження. Хлопець залучив до неї приблизно 10 осіб. Вони організували на столичному Печерську роботу кафе, куди заманювали потенційних жертв.

Перед тим на популярному сайті швидких знайомств адміністратори кол-центру під виглядом дівчат знайомилися з чоловіками та призначали їм побачення. Водночас учасниці схеми представлялися студентками-юристками, доньками заможних бізнесменів та успішними бізнес-леді.

На зустріч з чоловіками дівчата приїжджали на орендованому елітному автомобілі з водієм. Далі потенційним жертвам пропонували зайти в кафе та замовити їжу "на виніс". Стандартні страви та напої у вказаному закладі коштували у десятеро дорожче, ніж будь-де. Але насправді учасники схеми купували їх у найближчому супермаркеті. Вартість такої вечері могла становити від 4 до 17 тис. грн.

Після того, як потенційна жертва сплачувала рахунок, дівчину нібито терміново викликали додому. За кожне “вдале” побачення учасниця схеми отримувала відсоток.

Щодня жертвами шахрайської схеми ставали десятки чоловіків. За попередніми даними, заробіток шахраїв становив до 60 тис. гривень на день.

Правоохоронці затримали трьох учасників схеми, зокрема її організатора.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Слідчі дії тривають.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП