oskolkovi-mini-82-mm-uzhe-na-peredoviy-rechnitsya-ukroboronpromu

Осколкові міни 82-мм уже на передовій - речниця Укроборонпрому

 • 602259 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Виробництво 82-мм осколкових мін на потужностях країн-членів НАТО було налагоджено вже давно, тому міни уже на передовій. Про це під час пресбрифінгу повідомила речниця державного концерну «Укроборонпрому» Наталія Сад, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Налагоджене виробництво цієї міни було не вчора. Ми вже встигли відвантажити нашим захисникам і захисницям перші партії. Йдеться про десятки тисяч цих мін, які поїхали на передову. Я впевнена, що вони пройшли вже своє бойове застосування» - заявила Наталія Сад.

Деталі

Речниця зазначила, що сьогодні йдеться уже про нарощення обсягів виробництва 82-мм осколкової міни, аби покривати усі потреби наших ЗСУ саме в цьому боєприпасі.

Технологія виготовлення осколкових мін є українською. Виробництвом на місцях займаються українці.

Наталія Сад додала, що виробляються міни на територіях країн-членів НАТО, щоб виготовлення проходило безпечно.

Нагадаємо

Раніше державний концерн «Укроборонпром» налагодив серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів за кордоном, на потужностях однієї з країн-членів НАТО.

Згідно зі стандартом, під час розриву штатної міни кількість осколків, які мають уразити ціль на відстані 5 метрів, повинна сягати 198 од., на відстані 10 метрів – 70 од., а на відстані 15 метрів – 41 од. У боєприпасу, вдосконаленого фахівцями підприємств Укроборонпрому, це 460, 140 та 69 осколків відповідно.

Українські Національні Новини

Економіка