osobiste-bazhannya-putina-u-seredini-travnya-l-dnr-mozhut-provesti-referendum-pro-priyednannya-do-rf-zmi

Особисте бажання путіна: у середині травня "Л/ДНР" можуть провести "референдум" про приєднання до рф - ЗМІ

 • 179941 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Три джерела видання "Медуза", близькі до адміністрації президента росії, повідомили, що в середині травня в так званих "Л/ДНР" можуть пройти "референдуми" щодо приєднання самопроголошених республік до рф, передає УНН.

Деталі

Два співрозмовники видання навіть назвали дати "референдумів", що готуються — 14 і 15 травня 2022 року. Передбачається, що республіки можуть офіційно приєднати в межах, визнаних рф 21 лютого, тобто в "історичних" кордонах Донецької та Луганської областей України, це при тому, що багато великих населених пунктів там, як і раніше, контролює Київ.

У ці ж дати, за інформацією джерел "Медузи", може пройти "референдум" і на Херсонщині, яку частково окупувала росія.

На голосування планується винести питання щодо "незалежності" регіону від України та створення "Херсонської народної республіки" за зразком "ДНР" та "ЛНР". Вона надалі також може бути приєднана до росії, вважають співрозмовники видання.

При цьому джерела "Медузи" зазначили, що спочатку "референдуми" були намічені на кінець квітня, але їх кілька разів переносили через невдачі російської армії на фронті. Співрозмовники зазначають, що дати можуть змінити ще раз з тієї ж причини.

Джерела видання, близькі до Кремля, наголошують: співробітники адміністрації президента не вважають, що росії слід приєднувати "депресивні регіони", однак це особисте бажання "вищого керівництва", тобто путіна.

Додамо

путін підписав указ про визнання "Л/ДНР" незалежними утвореннями 21 лютого.

Українські Національні Новини

Суспільство