ostanni-7-rokiv-buli-nayspekotnishimi-na-planeti-zemlya-vcheni

Останні 7 років були найспекотнішими на планеті Земля - вчені

 • 18690 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. За даними Служби зміни клімату Copernicus Європейського Союзу, останні сім років були найспекотнішими за всю історію спостережень, яка опублікувала сьогодні нові дані про глобальну температуру на планеті Земля. Про це пише видання Axios, передає УНН.

Деталі

Дані наочно показують, що, хоча 2021 рік був відносно прохолодним порівняно з іншими недавніми роками, він, як і раніше, займає п'яте місце серед найтепліших і продовжує тенденцію, зумовлену кількістю парникових газів, що постійно зростає в повітрі.

Згідно з даними Copernicus, середньорічна глобальна приземна температура була на 1,1–1,2°C вище за доіндустріальний рівень (1850–1900 рр.).

Райони, в яких спостерігалося найнезвичайніше тепло у 2021 році, включали західне узбережжя США, частини Канади та Гренландії, більшу частину центральної та північної Африки та Близький Схід.

Copernicus виявив, що регіони, в яких умови були холоднішими, ніж у середньому порівняно із середнім показником за 1991-2020 роки, знаходилися в Сибіру, ​​на Алясці, в деяких частинах Тихого океану і на більшій частині Австралії.

Дослідники Copernicus виявили, що викиди парникових газів внаслідок лісових пожеж у Північній Америці були найвищими за всю історію спостережень з тих пір, як такі дані почали надходити у 2003 році, коли у США та Канаді сталися масові пожежі.

Доповнення

У Європі літо 2021 року, було найспекотнішим за всю історію спостережень, і були відзначені смертоносні екстремальні погодні явища, такі як повінь, яка в липні обрушилася на Німеччину, Бельгію та інші країни. Згодом дослідження показало, що зміна клімату зробила ці повені сильнішими.

Під час спеки спеки минулого літа на Сицилії було встановлено європейський рекорд спеки, де температура досягла 48,8°C.

Довідка

І метан, і вуглекислий газ, два основні гази, що викликають потепління планети, досягли нових максимумів у 2021 році, причому метан зробив особливо великий стрибок.

Українські Національні Новини

Новини Світу