ostanniy-den-pompeo-u-ssha-nazvali-represiyi-proti-uyguriv-u-kitayi-genotsidom

Останній день Помпео: у США назвали репресії проти уйгурів у Китаї "геноцидом"

 • 17856 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Держсекретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео за день до складання обов’язків заявив, що репресії проти уйгурів у Китаї є "геноцидом". Про це повідомляє УНН з посиланням на New York Times.

“Державний департамент заявив у вівторок, що уряд Китаю здійснює геноцид та злочини проти людства шляхом широкомасштабних репресій над уйгурами та іншими, в основному мусульманськими, етнічними меншинами в його північно-західному регіоні Сіньцзян, включаючи використання таборів для інтернованих та примусову стерилізацію”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що ця заява стане останньою для адміністрації Трампа проти Китаю, в її останній робочий день.

"Я вважаю, що цей геноцид триває, і що ми спостерігаємо систематичні спроби знищення уйгурів з боку китайської партійної держави", - заявив державний секретар Майк Помпео у своїй заяві.

Зазначається, що Китайський уряд відхилив попередні звинувачення в геноциді та інших порушеннях прав людини в Сіньцзяні.

Вказано, що один з американських чиновників заявив, що найкращим обґрунтуванням позначення геноциду в Китаї було використання примусової стерилізації, контролю за народжуваністю та розлуки з сім'єю для знищення уйгурської ідентичності.

Нагадаємо, інавгурація Байдена призначена на 20 січня. У зв’язку з останніми подіями, зокрема штурмом Капітолію прихильниками Дональда Трампа, в столиці США посилені заходи безпеки.

Раніше при затвердженні підсумків виборів в США в Конгресі — у приміщенні Капітолію виникли безпрецедентні для американської історії заворушення під час штурму прихильниками Трампа будівлі. У результаті подій загинуло кілька людей.

ФБР заявляло про погрози насильством напередодні інавгурації Байдена.

Українські Національні Новини

Новини Світу