ostanniy-plenarniy-tizhden-2021-roku-scho-budut-rozglyadati-u-radi

Останній пленарний тиждень 2021 року: що будуть розглядати у Раді

 • 15819 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Наступний пленарний тиждень у Верховній Раді стане останнім у 2021 році. Парламентарі планують розглянути низку законопроектів стосовно медицини, економіки та інших питань. Про це УНН інформує з посиланням на порядок денний тижня Ради.

Деталі

Відтак, у вівторок нардепи планують розглянути постанову щодо скасування рішення Верховної Ради України про прийняття змін до так званого “ресурсного” законопроекту №5600.

Також планується розгляд у другому читанні закону №5630 щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

У низці питань також розширення списку об'єктів для приватизації (закон №5397), та скасування мораторію на відкриття справ щодо банкрутства (№4220).

Окрім цього, планується розгляд закону №5376 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні (щодо Дія.City).

На позачергове засідання у вівторок буде винесено на розгляд низку медичних запитань, зокрема:

№ 6306 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення надання медичної допомоги ( щодо продовження медичної реформи);

№ 5831 - про про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині;

№ 5873 - про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення;

№ 5547 - Проект Закону про лікарські засоби.

У середу Рада розгляне закон № 5877 про кримінальну відповідальність за незаконне небезпечне будівництво, та закон про скасування обов'язкових ліцензійних марок на аудіовізуальних продуктах - № 3474.

Також парламентарі розглянуть призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на три вакантні посади за квотою Верховної Ради України.

Окрім цього, планується розгляд пільг для індустріальних парків ( №№ 5688, 5689), та
зменшення пенсійного збору з ювелірних виробів (№4614).

У четвер нардепи голосуватимуть закони: щодо стимулювання розвитку виноградарства в Україні ( №2064), щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну (№ 4358), внесення змін до Бюджетного кодексу щодо зарахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів ( № 5719), та зменшення оподаткування грального бізнесу ( № 2713 - Д).

У п’ятницю, о 10:00 відбудеться година запитань до уряду, а після цього Рада розгляне низку законів, серед яких, зокрема:

№ 5526 - про фізичну культуру і спорт" щодо спорту ветеранів України;

№ 5602 - про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС та перетворення об'єкта "Укриття" на екологічно безпечну систему;

№ 5705 - впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті;

№ 5640 - щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю.

Додамо

Як інформував УНН, на першому пленарному тижні 2022 року Рада розгляне законопроекти про економічний паспорт українця.

Українські Національні Новини

Політика