osvita-kultura-i-pravda-kolyada-rozpovila-yak-uryad-zbirayetsya-povernuti-krim

Освіта, культура і правда: Коляда розповіла, як уряд збирається повернути Крим

 • 12838 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Трьома основними напрямками стратегії реінтеграції Криму є освіта, культура і правда. З їх допомогою уряд збирається повернути Крим. Про це сказала міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда під час "Age of Crimea Forum 2020", передає кореспондент УНН.

"Як ми збираємося повертати Крим. Ми говорим про це упродовж півроку, зокрема, нашою урядовою командою, і визначили для себе такі напрямки: освіта, культура і правда, у вигляді доступу до інформації. Ось три основні кити нашої стратегії реінтеграції. І в центрі нашої уваги – діти та молодь", - сказала Оксана Коляда.

За її словами, на тимчасово окупованих територіях – на Донбасі та в Криму, проживає близько мільйона дітей. З них понад 300 тис. народилось уже після 2014 року.

"Всі ці діти перебувають під впливом антиукраїнської пропаганди і живуть у реаліях чужого порядку денного. Ми свідомі того, що у короткостроковій перспективі пропаганда завжди перемагає правду, нажаль. Проте, в довгостроковій перспективі правда завжди переможе", - додала Оксана Коляда.

Вона зазначила, що Крим рано чи пізно повернеться до українського суверенітету і завдання української влади - зробити так, щоб у свідомості українців по обидва боки тимчасової адмінмежі - Крим завжди залишався українським.

"Для цього має бути сформований єдиний український порядок денний щодо кримської ідентичності. Мова йде про довготривалу комплексну стратегію реінтеграції тимчасово окупованих територій. І як би ми не цінували унікальну географічну особливість півострову – нас, насамперед, цікавлять люди, їхня свідомість та самоідентифікація", - сказала Оксана Коляда.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що в Україні необхідно посилити національну політику щодо Криму.

Українські Національні Новини

Політика