osvityani-otrimuvatimut-bilshe-na-skilki-ta-dlya-kogo-zrosla-zarobitna-plata

Освітяни отримуватимуть більше: на скільки та для кого зросла заробітна плата

 • 34390 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. З 1 січня 2022 року зарплата вчителів зростає не менше ніж на 10%. Проте далеко не для всіх, повідомляє УНН.

Деталі

Кабмін встановив розмір підвищень посадових окладів працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти з 1 січня 2022 року. Але у затвердженому переліку відсутні вчителі закладів загальної середньої освіти, тобто, заробітна плата шкільного вчителя залишиться поки без змін. Водночас для них були збільшені доплати за класне керівництво.

На 10% зростуть виплати для:

• педагогічних працівників, діяльність яких безпосередньо пов’язана з освітнім процесом, у закладах спеціалізованої освіти;
• педагогічних працівників у гімназіях, ліцеях, колегіумах, гімназіях-інтернатах, ліцеях-інтернатах, колегіумах-інтернатах;
• педагогічних працівників у вищих професійно-технічних училищах;
• педагогічних працівників у закладах освіти інтернатного типу.

Педагогічні працівники, у закладах дошкільної освіти компенсуючого типу отримали підвищення окладів на 20%, працівники спеціальних закладах загальної середньої освіти (спеціальних школах, навчально-реабілітаційних центрах) – на 25%. На 30% зросла заробітна плата працівників спеціалізованих будинках дитини, дитячих будинках.

Виплати за класне керівництво для вчителів підготовчих та 1 - 4 класів, а також для викладачів у закладах професійної (професійно-технічної) освіти, зростають на 20% від окладу, для вчителів 5 – 11 (12) класів на 25%.

Українські Національні Новини

Суспільство