otruyennya-ditey-na-khersonschini-rozpochato-sanitarno-epidemiologichne-rozsliduvannya

Отруєння дітей на Херсонщині: розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування

 • 9875 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області розпочало санітарно-епідеміологічне розслідування через захворювання на гостру кишкову інфекцію (ГКІ) 16 осіб, передає УНН із посиланням на повідомлення прес-служби управління.

Вказані особи перебували у спортивно-оздоровчому таборі "Буревісник". Уточнюється, що 25 липня 16 хворих, у тому числі 1 дорослий, звернулися за медичною допомогою до медичної установи, де був встановлений попередній діагноз: гострий гастроентероколіт, харчова токсикоінфекція.

"З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, ДУ "Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України" розпочато санітарно-епідеміологічне розслідування, інспектування закладу та відбір проб для проведення відповідних лабораторних досліджень", - поінформували контролери.

В управлінні додали, що за попередніми результатами інспектування закладу встановлені порушення вимог санітарного законодавства про безпечність.

"Проведення протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває", - розповіли контролери.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, неякісне харчування щороку забирає життя до півмільйона людей.

За словами народного депутата Сергія Тригубенка, десять років тому в середньому фіксувалося близько 30-50 спалахів масових отруєнь на рік. Сьогодні ж ця цифра досягає значення 200 випадків.

"Маємо збільшення мінімум у 4 рази. І ця статистика підтверджує, що обрана Україною модель адміністрування продуктового ринку просто не працює", — сказав політик, зауваживши, що ситуація зміниться лише тоді, коли "запрацює принцип особистої відповідальності".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП