otruyennya-na-odeschini-mediki-znayshli-dizenteriyu-tabir-zakrivayut

Отруєння на Одещині: медики знайшли дизентерію, табір закривають

 • 14782 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. Медики перевірили оздоровчо-спортивний табір "Медик-2", під час відпочинку в якому понад 50 дітей опинились в лікарні із отруєнням, і виявили патогенну флору та дизентерію, а також ухвалили рішення про закриття закладу до приведення його у відповідність до санітарних норм. Про це повідомила виконувачка обов’язків голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова, передає УНН з посиланням на прес-службу Одеської ОДА.

"На сьогоднішній день здійснені всі позачергові заходи Держпродспоживслужбою, в таборі працював лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я, і станом на сьогодні ми вже маємо результати бактеріологічних посівів, в яких виявлено цілий ряд патогенної флори та дизентерію. У зв’язку з чим звертаємось до ГУНП в Одеській області та прокуратури щодо вжиття жорстких заходів. Прийнято рішення про закриття відповідного табору до приведення його у відповідність до санітарних норм, та перевіряється дотримання ліцензійних умов", - повідомила Шаталова.

За її словами, низка дітей ще залишаються в таборі на карантині. Наразі їх забезпечили гарячим харчуванням з інших лікувально-оздоровчих закладів з перевіреною кухнею.

При цьому вона додала, що експерти також будуть з особливою увагою перевіряти всі інші санаторії Молдови на території смт Сергіївка на дотримання санітарних норм.

За її словами, на роботу в харчоблоці табору були допущені люди без санітарних книжок, з боку органу управління - Державного університету медицини і фармації ім. Ніколая Тестемицану (Кишинів, Республіка Молдова) був відсутній контроль за закладом, а призначений ним директор Іван Сапронов показав себе як абсолютно безвідповідальна особа.

Як повідомляв УНН раніше, протягом 11-12 липня до медичних закладів Білгород-Дністровського району з попереднім діагнозом харчове отруєння звернулися 56 осіб, з них 53 дитини (2002-2010 р.н.), які відпочивали в санаторії "Медик-2" у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району.

Українські Національні Новини

Здоров'я