otruyennya-pidrobnim-samogonom-v-indoneziyi-desyatki-zagiblikh

Отруєння підробним самогоном в Індонезії: десятки загиблих

 • 4598 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Понад 80 людей загинули в Індонезії від отруєння контрафактним алкоголем за останній місяць, число загиблих тільки за останню добу склало більше 20 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на Bloomberg.

За словами представника поліції Сетіо Васісто, найбільше від хвилі отруєнь підробленим спиртним постраждала провінція Західна Ява, де померли понад 50 осіб. У столиці країни Джакарті померла 31 людина.

За словами медиків, пацієнти, які отруїлися підробленим спиртним, надходять з утрудненим диханням, помутнінням свідомості і порушеннями зору. У державну клініку в одному з передмість Бандунга, столиці Західної Яви, що має лише 19 ліжок, за останній місяць надійшли 93 людини з подібним отруєнням. Пацієнтів доводиться відправляти в інші лікарні.

Поліція не знайшла доказів того, що за масовим отруєнням населення стоїть один підпільний виробник. Поліція Західної Яви повідомила, що заарештувала сімох людей, підозрюваних у виробництві і продажу контрафактного спиртного, але ніякого зв'язку між ними не було виявлено.
Виробництво контрафактного алкоголю є поширеним нелегальним бізнесом в Індонезії, де діють високі податки на спиртне, введені під тиском консервативних мусульманських кіл.

Як повідомляв УНН, у середньому кожен житель України витрачає 575 грн на алкогольні напої в рік.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу