otruyennya-u-cherkasakh-u-derzhprodspozhivsluzhbi-utochnili-kilkist-postrazhdalikh

Отруєння у Черкасах: у Держпродспоживслужбі уточнили кількість постраждалих

 • 13466 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Внаслідок масового отруєння у Черкасах постраждали 55 дітей та 4 дорослих. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення Держпродспоживслужби.

"За оперативним повідомленням Головного управління Держпроспоживслужби в Черкаській області всього звернулися за медичною допомогою та були госпіталізовані з попереднім діагнозом: "Отруєння невідомою речовиною" до Черкаської обласної дитячої лікарні 55 учня та 4 вчителя загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 8 у м. Черкаси", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, причини отруєння дітей у Черкасах досі з'ясовуються. Слідство вивчає більше п'яти основних чинників отруєння.

Відмітимо, за словами голови Держпродспоживслужби Олега Рубана, щороку фіксується 3-5 аналогічних випадків отруєння дітей у закладах освіти. Основними причинами стають позапланові ремонтні роботи, під час яких застосовуються неякісні матеріали (лаки, фарби тощо), та неякісне виконання таких робіт, використання дітьми балончиків індивідуального захисту, а також неправильна робота каналізаційних стоків.

Нагадаємо, діти у черкаській школі не могли отруїтися азотом.

Як повідомляв УНН, головною версією отруєння дітей у школі в Черкасах наразі залишається локальне розпилення невідомої речовини. З цього приводу активно працюють правоохоронці

Українські Національні Новини

Суспільство