otruyennya-u-shkoli-internati-na-rivnenschini-kilkist-khvorikh-zrosla

Отруєння у школі-інтернаті на Рівненщині: кількість хворих зросла

 • 9791 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Під час спалаху гострої кишкової інфекції у школі-інтернаті у смт Мізоч Рівненської області постраждали 24 особи. Про це повідомили у прес-службі ДУ "Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", передає УНН.

"Кількість хворих, які постраждали під час спалаху гострої кишкової інфекції в КЗ "Мізоцька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів", становить 24 особи, з них 22 дитини та 2 працівники закладу", – йдеться в повідомленні.

В інфекційні відділення госпіталізували 16 хворих. У Здолбунівській центральній районній лікарні перебувають 11 хворих, у Млинівській ЦРЛ – 4, а в Костопільській ЦРЛ – 1. Ще 8 дітей лікуються амбулаторно. Їх виявили активно при подвірних оглядах. Так, у Здолбунівському районі – 3 дитини, Рівненському – 2, по одній в Острозькому, Дубенському і Сарненському районах.

За результатами епідеміологічного розслідування спалаху гострої кишкової інфекції встановлено, що збудником, який спричинив захворювання людей, стала сальмонела ентерітідіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масове захворювання школярів у Дніпрі: стала відома причина

"Збудник був виявлений у хворих, в охолодженому сирому м’ясі та на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, тертка для варених овочів, лоток для сирого м’яса). Обставини, що сприяли спалаху: недотримання правил особистої гігієни та порушення санітарно-гігієнічних вимог при приготуванні та зберіганні харчових продуктів", – зазначили у лабораторному центрі.

Про недотримання санітарно-гігієнічних вимог свідчить виявлення бактерії групи кишкової палички на робочих поверхнях та об'єктах довкілля (48% змивів незадовільні) та у продуктах харчування (40% не відповідають санітарним вимогам).

"Ймовірним джерелом інфекції могли стати два працівники харчоблоку, у яких виявили сальмонелу ентерітідіс (в одного була наявна клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання)", – уточнили у лабораторному центрі.

Нагадаємо, через спалах гострої кишкової інфекції у школі-інтернаті у смт Мізоч правоохоронці розпочали кримінальне провадження та проводять досудове розслідування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП