ozbroyeni-sapernimi-lopatami-rodom-z-19-stolittya-rf-robit-stavku-na-blizhni-boyi-rozvidka-britaniyi

Озброєні саперними лопатами «родом» з 19 століття: рф робить ставку на ближні бої - розвідка Британії

 • 1268733 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. Ворог частіше вдається до ближніх боїв. Про це свідчать дані британської розвідки, оприлюднені Міністерством оборони Великої Британії, передає УНН.

Цитата

«Останні дані свідчать про зростання ближнього бою в Україні. Це, ймовірно, є результатом того, що російське командування продовжує наполягати на наступальних діях, які здебільшого здійснює піша піхота, з меншою підтримкою артилерійського вогню, бо в росії не вистачає боєприпасів», - йдеться в повідомленні.

Розвідка повідомляє, що наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти розповіли, що їм було наказано атакувати український бетонний опорний пункт. З озброєння їм видали тільки «вогнепальну зброю і лопати».

«Летальність штатного шанцевого знаряддя МПЛ-50 особливо міфологізована в росії. Мало що змінилося відтоді, як її було розроблено в 1869 році, її постійне використання як зброї підкреслює жорстокі та низькотехнологічні бойові дії, які стали характеризувати більшу частину війни», - йдеться в повідомленні британської розвідки.

Повідомляється також, що один із резервістів описав, що він «ні фізично, ні психологічно» не був готовий до акції.

Українські Національні Новини

Війна