ozbroyennya-ukrayini-stvoryuye-navantazhennya-na-zapasi-zbroyi-ssha-ap

Постачання зброї в Україну створює навантаження на запаси США – AP

 • 556295 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. Сполучені Штати майже щодня спрямовують до Східної Європи літаки C-17 з Javelin, Stinger, гаубицями та іншою зброєю до Східної Європи, щоб поповнити запаси України у її боротьбі з росією. Посадовці занепокоєні, чи витримає США регулярних постачань, зберігаючи водночас власні запаси, інформує УНН із посиланням на Associaterd Press.

Деталі

Старший радник міжнародного центру стратегічних і міжнародних досліджень Марк Кансіан проаналізував, що Вашингтон вже надав приблизно 7000 Javelin, частину з яких доставили під час адміністрації Дональда Трампа, що становить приблизно третину запасу країни.

Крім того, за оцінками аналітиків, США відправили в Україну майже чверть своїх запасів ракет Stinger. Генеральний директор Raytheon Technologies, компанії, що виробляє системи зброї, Грег Хейс минулого тижня заявив інвесторам, що не зможе збільшити виробництво до наступного року через брак деталей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ за допомогою Javelin знищили російський танк з екіпажем

“Це може бути проблемою? Коротка відповідь: “Ймовірно, так”, — сказав Кансіан.

Як стверджує представник Білого дому, Пентагон співпрацює з оборонними підрядниками, щоб “оцінити стан виробничих ліній систем зброї та вивчити вузькі місця в кожному компоненті та етапі виробничого процесу”. За словами чиновника, адміністрація також розглядає низку варіантів для збільшення виробництва Javelins і Stingers за необхідності.

Кансіан, колишній урядовий спеціаліст зі стратегії оборонного бюджету, сказав, що той факт, що Javelin та Stinger не включили до останнього траншу допомоги, ймовірно означає те, що посадовці Пентагону уважно ставляться до інвентаризації та проводять планування на випадок надзвичайних ситуацій для інших можливих конфліктів.

“Немає сумніву, що який би військовий план вони не розглядали, існує ризик, пов’язаний із виснаженням запасів Stinger і Javelin, і я впевнений, що це обговорюється в Пентагоні”, – сказав він.

Представники Пентагону нещодавно зустрілися з деякими з головних оборонних підрядників, серед яких Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, General Dynamics, BAE Systems і Northrop Grumman, щоб обговорити зусилля щодо збільшення виробництва.

Нагадаємо

За даними центру стратегічних і міжнародних досліджень, у США закінчуються запаси протитанкових ракет Javelin.

Українські Національні Новини

Новини Світу