p-abroskin-usikh-45-zatrimanikh-na-reduti-na-donechchini-vidpustili

П.Аброськін: усіх 45 затриманих на "редуті" на Донеччині відпустили

 • 12514 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Напередодні на "редуті" у Донецькій області були затримані 45 осіб, з яких восьмеро - учасники АТО. На ранок вівторка усіх їх відпустили. Про це повідомив начальний ГУ НП в області В'ячеслав Аброськін у Facebook, передає УНН.

"13.03.2017 р. співробітниками ГУНП Донецької області були затримані 45 осіб, з них 8 осіб, які з їх слів брали участь в АТО, 4 - власника зброї та 6 - раніше засуджених осіб. Вони є мешканцями 8 областей України: Дніпропетровська – 17; Київська – 10; Чернігівська – 8; Вінницька – 4; Житомирська – 2; Донецька – 2; Сумська – 1; Миколаївська – 1", - повідомив він.

За словами В.Аброськіна, один із затриманих – житель Житомирської області, "раніше засуджений за вбивство". "Провів у місцях позбавлення волі 9 років, вийшов на волю у 2013 році. Каже, що його та ще кількох людей звозили в Донецьку область централізовано. Забезпечили грошами та обіцяли плату за три тижні чергування на "редуті" - 400 гривень на день", - зазначив він.

"Станом на сьогоднішній ранок всі вони відпущені. Жоден з них не має тілесних ушкоджень. Але надходить інформація, що відома особа - організатор "блокади" вимагає від кожного з них звертатися до лікарні зі скаргами "на здоров'я" для використання в подальшій дискредитації співробітників поліції. До речі, кожен із затриманих після перевірки та дачі пояснень пройшов медичний огляд, під час якого "скарг" не надходило", - додав П.Аброськін.

Також він закликав не вестися "на провокації та гучні заяви від політиків-невдах, які намагаються за рахунок чужого горя підняти собі рейтинг".

"Поліція Донеччини діє виключно в межах закону та робить все можливе задля безпеки наших громадян", - додав він.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ А.Аваков заявив, що під час контрдиверсійної операції в зоні АТО силами спецоперацій затримано 43 особи, в яких виявлено зброю.

Також нагадаємо, речник МВС А.Шевченко показав фото зброї, вилученої в учасників блокади в Кривому Торці.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП