p-agramunt-uzhe-zavtra-mozhe-vtratiti-ostanni-povnovazhennya-v-parye-g-logvinskiy

П.Аграмунт уже завтра може втратити останні повноваження в ПАРЄ - Г.Логвинський

 • 17804 переглядiв

Збір підписів за звільнення голови ПАРЄ Педро Аргамунта, реєстрація яких позбавить його останніх повноважень ще до остаточної відставки, уже розпочався

КИЇВ. 27 червня. УНН. Парламентська Ассамблея Ради Європи ухвалила зміни до регламенту. Уже розпочато збір підписів за звільнення голови ПАРЄ Педро Аргамунта, реєстрація яких позбавить його останніх повноважень ще до остаточної відставки. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН повідомив народний депутат України, заступник голови постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський.

"Вдень ми проголосували зміни до регламенту, які передбачають, що у разі недовіри до керівного складу Парламентської асамблеї Ради Європи, за певної процедури їх можна звільнити. Для цього потрібно зібрати відповідну кількість підписів, подати в зал, розглянути, і якщо 2/3 голосів оголосять про звільнення, тоді особу буде звільнено. …За ці зміни проголосували 150 депутів "за" і 30 голосів було "проти", - повідомив Г.Логвинський.

За його словами, "зараз триває збір підписів і якщо встигнуть, то це (питання про звільнення керівника ПАРЄ – ред.) може буде розглянуто в четвер, бо в середу буде засідання політичних груп, де будуть ще збиратись підписи, а треба надати час особам, які вважають, що їм треба підписатись, щоб вони мали таку можливість. Тож або в четвер буде поставлене зранку на голосування (питання щодо звільнення Аргамунта – ред.), або вже на наступній сесії".

Він також зазначив, що "в разі, якщо уже зареєстроване таке подання, особа втрачає владні повноваження, тобто П.Аграмунт уже втратить останні повноваження вести Бюро, вести Асамблею, фактично всі (повноваження – ред.), що у нього залишились".

За словами Г.Логвинського, збором підписів на сьогодні зймаються всі політичні групи і всі делегації в ПАРЄ, включаючи Україну.

"Ми, українці, свої підписи вже зібрали. Всі підписались", - додав парламентар.

На питання УНН, скільки уже зібрано підписів загалом у ПАРЄ, Г.Логвинський зазначив, що про це говорити зарано. Натомість він спрогнозував, що "буде десь 150 підписів".

Також Г.Логвинський уточнив, що настпна сесія ПАРЄ має відбутися в останній тиждень жовтня поточного року.

На питання чи означає ця ситуація, що в будь-якому разі Педро Аргамунт не буде виконувати свої обов’язки, парламентар зазначив: "Є рішення Бюро, яке позбавило його повноважень представляти асамблею... він не має права на зустрічі, але, відповідно до попереднього регламенту, він залишався президентом і тому мав вести асамблею, вести бюро в ПАРЄ, а це найвищий орган в Парламентській Асамблеї. Проте з моменту, а це буде завтра, реєстрації цих підписів, з цього моменту він вже не матиме права це робити, це останні права, які він мав".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання про імпічмент П.Аграмунту може бути розглянуте ПАРЄ 28-29 червня

Як повідомляв УНН, в березні бюро ПАРЄ висловила недовіру П.Аграмунту.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляли, що депутати Держдуми РФ разом з членами Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) і його головою Педро Аграмунт відвідали Сирію. З європейської сторони, за даними росЗМІ, до делегації увійшли близько 10 парламентаріїв з Іспанії, Італії, Чехії, Сербії та Бельгії.

Українські Національні Новини

Політика