p-klimkin-raketni-viprobuvannya-poblizu-krimu-ye-suverennim-pravom-ukrayini

П.Клімкін: ракетні випробування поблизу Криму є суверенним правом України

 • 7790 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Ракетні випробування на півдні України є суверенним правом України і необхідні для забезпечення українських національних інтересів в області безпеки. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму мікроблозі у Twitter, передає УНН.

"Ракетні випробування є нашим суверенним правом і тим, що необхідно для забезпечення наших національних інтересів в області безпеки відповідно до міжнародного законодавства. Українські ракетні випробування нікому не загрожують і нікого не провокують. Ми використовуємо відповідальний підхід, але потрібно бути готовим до боротьби проти будь-якої форми агресії Росії", - зазначив П.Клімкін.

Нагадаємо, на півдні України 1 грудня почалися навчання Повітряних сил ЗСУ зі стрільбами.

Раніше Росавіація заявила, що Україна нібито порушила всі міжнародні угоди і в “односторонньому порядку” має намір провести ракетні стрільби в районі Криму. У Росавіації також заявили, що Київ встановив нові заборонні зони для польотів над Чорним морем.

У свою чергу у Державіаслужбі України заявили, що Україна не зобов’язана погоджувати із російською стороною свої дії щодо встановлення небезпечних зон у районі своєї відповідальності над водами Чорного моря.

Як повідомляв УНН, навчання з ракетних стрільб на адмінмежі з Кримом не створюють небезпеку для жителів Херсонщини.

Українські Національні Новини

Політика