p-klimkin-sanktsiyi-mayut-zberigatisya-doki-rf-ne-pokine-ukrayinskoyi-zemli

П.Клімкін: санкції мають зберігатися, доки РФ не покине українську землю

 • 7804 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Санкції щодо Росії мають залишатись в силі, допоки РФ не покине українську землю - як Донбас, так і Крим. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму виступі на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Гамбурзі у четвер, передає УНН.

"Конфлікт спровокований і підживлюваний Росією, не буде вирішено, доки Росія не вийде з не тільки Донбасу, але і з Автономної Республіки Крим і міста Севастополь. Вони залишаються невід'ємною частиною України. Ми не повинні допустити, щоб наші засадничі принципи і цінності приносили в жертву або компрометували, оскільки це лише генеруватиме більше невизначеності і нестабільності в майбутньому. Санкції як відповідь на агресію мають залишатися у силі, поки Росія не покине українську землю", - сказав П.Клімкін.

Він також додав, що очікує, що "питання відновлення дотримання принципів і зобов'язань ОБСЄ, шляхом виправлення порушень, скоєних Росією щодо України, залишиться в верхній частині порядку денного ОБСЄ на 2017 рік в рамках австрійського головування".

З його слів, колективні інтереси можна задовольнити "лише серйозними і реальними зусиллями усіх зацікавлених сторін, що також має включати в себе Росію".

Українські Національні Новини

Політика