p-poroshenko-i-a-merkel-neobkhidno-prodovzhiti-kontakti-u-normandskomu-formati

П.Порошенко і А.Меркель: необхідно продовжити контакти у нормандському форматі

 • 26882 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Президент України Петро Порошенко та канцлер ФРН Ангела Меркель під час телефонної розмови наголосили на необхідності продовження активних контактів у нормандському форматі з метою повернення Росії у логіку виконання Мінських домовленостей, передає УНН із посиланням на прес-службу Глави держави.

За інформацією АП, П.Порошенко наголосив на важливості звільнення українських заручників, які перебувають як в полоні бойовиків, так і на території Росії.

Крім того, під час розмови було висловлено стурбованість через триваючі загрози безпеці спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з боку російських бойовиків, а також намагання суттєво обмежити їхню діяльність на Донбасі.

"Петро Порошенко та Ангела Меркель наголосили на необхідності продовження активних контактів у Нормандському форматі з метою повернення Росії у логіку виконання Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: А.Меркель - П.Порошенку: на зустрічі із В.Путіним нічого щодо долі України без України не вирішуватимуть

Ангела Меркель також подякувала Президенту України за участь у європейській церемонії прощання з колишнім німецьким Канцлером Гельмутом Колем у Страсбурзі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у А.Меркель підтвердили обговорення українського питання з В.Путіним та Е.Макроном на G20.

Українські Національні Новини

Політика