p-poroshenko-privitav-litvu-ukrayina-vidchuvaye-druzhnye-pleche

П.Порошенко привітав Литву: Україна відчуває дружнє плече

 • 9964 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Україна відчуває дружнє плече Литви і дякує  за щоденну політичну підтримку та неоціненну практичну допомогу. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив Президент Петро Порошенко у привітанні країни з нагоди Дня відновлення Литовської державності, передає УНН.

"Сьогодні наші литовські брати відзначають День відновлення Державності. З цієї нагоди записав спеціальне привітальне звернення. Шановний литовський народе! Дорогі браття литовці! Від усього серця вітаю Вас з 99-ю річницею відновлення Литовської державності", - зазначив Президент України.

З його слів, для "наших братніх народів власна державність та її захист є тією спільною основою, що веде Україну та Литву до перемоги, розвитку та процвітання у спільній Європейській родині".

"Стратегічне партнерство наших держав і народів пройшло випробовування історією, яку українці та литовці спільно творили упродовж віків. І сьогодні вся Україна відчуває Ваше дружнє плече. Ми вдячні Литві за щоденну політичну підтримку та неоціненну практичну допомогу", - додав П.Порошенко.

Довідка УНН: 16 лютого 1918 року Рада Литви склала й підписала Акт про незалежність Литви. Акт проголосив відновлення незалежної держави Литва, яка мала управлятися на демократичних засадах, зі столицею в місті Вільнюс. 

Українські Національні Новини

Політика