p-poroshenko-pro-rishennya-stokgolmskogo-arbitrazhu-nareshti-gaz-perestane-buti-instrumentom-politichnogo-tisku

П.Порошенко про рішення Стокгольмського арбітражу: нарешті газ перестане бути інструментом політичного тиску

 • 7731 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко на зустрічі з головою правління НАК “Нафтогаз України” Андрієм Коболєвим і заступником міністра закордонних справ Оленою Зеркаль зазначив, що нарешті газ перестане бути інструментом політичного тиску. Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає УНН.

П.Порошенко наголосив, що українська команда з перших днів зайняла позицію переконливої аргументації у Стокгольмському суді щодо захисту інтересів України, яка була дуже добре юридично доведена.

“Перше — це несправедливість і не ринковість принципу “бери, або плати”, — констатував Президент.

Він зазначив, що такий пункт був відображений в українському контракті, але відрізнявся від принципів, які були зафіксовані в європейських контрактах.

“Друга позиція, яка, я вважаю, важлива — це те, що нарешті газ має перестати бути інструментом політичного тиску на Україну і джерелом корупційних оборудок для представників колишньої української влади. Нарешті ціна на газ формується за ринковим принципом і це також є наше безумовне досягнення”, — наголосив Глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нафтогаз" цього року очікує завершення транзитної справи

Нагадаємо, в кінці травня Стокгольмський арбітраж скасував вимогу “бери або плати” “Газпрому” за контрактом про постачання газу в Україну. Також рішенням суду повністю була скасована заборона на реекспорт газу, і переглянута формула ціни на газ з 2014 року.

Українські Національні Новини

Політика