p-poroshenko-zaklikav-parlament-zrobiti-zhittya-lyudey-z-invalidnistyu-na-rivni-z-inshimi

П.Порошенко закликав парламент зробити життя людей з інвалідністю на рівні з іншими

 • 10421 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду України зробити життя людей з інвалідністю на рівні з іншими. Про це він заявив у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, передає УНН з посиланням на прес-службу Глави держави.

"Шановні парламентарії та посадовці! Життя людей з інвалідністю в Україні нарівні з іншими – це не тільки ідеал державної політики й буття українського народу. Це – відправна точка нашої роботи в напрямі забезпечення, охорони та захисту прав кожного громадянина України, незалежно від того, має він інвалідність чи ні",- зазначив П.Порошенко.

Глава держави додав, що основний обов’язок влади – створити для людей з інвалідністю справедливе та доступне сьогодення, де б вони змогли жити і творити без обмежень та бар'єрів.

П.Порошенко нагадав, що у зв'язку з подіями останніх трьох років до категорії людей з інвалідністю додалися також учасники АТО, цивільні постраждалі, внутрішньо переміщені особи з інвалідністю.

"Це посилює нашу відповідальність перед зазначеними громадянами України щодо забезпечення їх правової та соціальної захищеності",- підкреслив президент.

При цьому він додав, що в Україні є потужний ресурс для реалізації зобов’язань перед людьми з інвалідністю.

Нагадаємо, Президент у своєму звернені з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю заявив, що із часу набуття Україною незалежності і влада, і громадянське суспільство працюють над розбудовою держави справедливості та гідного життя для всіх і кожного, зокрема для людей з інвалідністю.

Українські Національні Новини

Політика