padinnya-prodazhiv-novikh-modeley-iphone-mozhut-dosyagti-20-mln-odinits

Падіння продажів нових моделей iPhone можуть досягти 20 млн одиниць

 • 1087937 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Попередні прогнози падіння продажів нових моделей iPhone на рівні 6 млн. одиниць можуть не виправдатися – падіння може досягти 20 млн одиниць. Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

За словами аналітика TF Securities Мінґ-Чі Куо, постачання Apple Inc моделей iPhone 14 Pro та Pro Max у період зимових свят можуть виявитися меншими на 20 мільйонів одиниць. Причиною нестачі гаджетів став страйк на великому китайському заводі Чженчжоу.

Найдорожча компанія у світі постраждала від протестів проти низької заробітної плати та суворих обмежень у зв'язку з COVID-19 на найбільшому у світі заводі з виробництва iPhone — заводі Foxconn у центральному місті Чженчжоу.

Куо переглянув свою оцінку щоквартальних поставок iPhone приблизно на 20% до 70-75 мільйонів одиниць порівняно з консенсус-прогнозом ринку 80-85 мільйонів одиниць. Куо зазначає, що ситуація може погіршитись. Раніше сама компанія прогнозувала брак на рівні 6 млн одиниць.

Акції Apple впали більш ніж на 2%, оскільки зростають побоювання з приводу відвантажень у найважливіший сезон святкових розпродажів.

Куо також передбачив, що дефіцит пропозиції може знизити попит на більш популярні моделі Pro замість того, щоб відкласти продаж, оскільки споживачі також борються з ослабленням економіки.

Навпаки, інші аналітики Apple очікують, що продажі зростуть, як тільки виробничі обмеження ослабнуть і стане доступнішим більше моделей Pro.

«Ми відзначаємо, що пристрої Pro розпродані на початку січня, але ми очікуємо, що частина втраченої вигоди реалізується в березневому кварталі», — заявив аналітик CFRA Research Анджело Зіно.

Деякі аналітики сигналізували про можливість поширення проблем і на 2023 рік.

«Я не можу уявити, що 2023 буде вдалим для Apple iPhone», — сказав Зено Мерсер, аналітик інвестиційно-консалтингової компанії ROBO Global. За його словами, прибуток компанії може скоротитися.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Падіння продажів нових моделей iPhone можуть досягти 20 млн одиниць

     • 1087937 переглядiв

    Стовпи диму: в російській пермі загорілася ТЕЦ

     • 1054715 переглядiв

    Подекуди до 80%: де є світло у Херсоні

     • 1023245 переглядiв

    Помер колишній лідер Китаю Цзян Цземінь

     • 1221701 переглядiв

    В ОП розповіли, що відбувається під Бахмутом

     • 3505487 переглядiв

    Луганщина: окупанти завдали авіаударів поблизу Макіївки

     • 647221 переглядiв

    Окупанти вранці обстріляли музей у Херсоні - облрада

     • 670030 переглядiв