padinnya-vertolotu-dsns-na-kharkivschini-vidkrili-kriminalne-provadzhennya

Падіння вертольоту ДСНС на Харківщині: відкрили кримінальне провадження

 • 10648 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. За фактом інциденту з вертольотом Держслужби з надзвичайних ситуацій у Красноградському районі Харківської області відкрили провадження. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області, передає УНН.

"Прокуратура Харківської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо інциденту з гелікоптером ДСНС МІ-8 за ч. 1 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту)", - йдеться в повідомленні.

Нині вирішується питання про призначення необхідних експертиз, слідчі дії тривають. Усі обставини події встановлюються. На місці події працює відомча комісія ДСНС.

Також Красноградський відділ Первомайської місцевої прокуратури процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом пожежі у лісництві, розпочатому за ч.2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна). Виконуються першочергові слідчі дії. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, вчора під час гасіння лісової пожежі на території Наталинського лісництва ДП "Красноградський лісгосп" стався інцидент з пожежним гелікоптером МІ-8. На борту транспортного засобу на момент події були п'ять співробітників ДСНС. Ніхто з них не постраждав.

Займання на території лісгоспу сталося 6 вересня. Пожежа охопила близько 5 га лісу. Вогнем пошкоджено приватний житловий будинок. Унаслідок події загиблих і постраждалих немає. Встановлюється розмір завданих збитків. Пожежу вже локалізували, триває гасіння поодиноких дрібних загорянь.


Українські Національні Новини

Кримінал та НП