pakistanskiy-sud-ukhvaliv-zaareshtuvati-kolishnogo-premyer-ministra-imrana-khana

Пакистанський суд ухвалив заарештувати колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана

 • 801569 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. У вівторок пакистанський суд видав ордер на арешт колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана. Політик закликав своїх прихильників продовжувати акції протесту на тлі бурхливої політичної кризи. Про це повідомляє Associated Press, передає УНН.

Деталі

Суд у столиці Ісламабаді, який виніс ухвалу про арешт колишнього прем'єр-міністра, заявивши, що Хан пропустив слухання за звинуваченням у продажу державних подарунків та приховування свого майна.

Наказ судді був винесений у день політичної драми в Пакистані, оскільки три інші суди у вівторок ухвалили, що Хан не підлягає арешту за окремими звинуваченнями.

Хан уже кілька місяців очолює акції протесту, закликаючи до дострокових виборів, щоб повалити нинішній уряд прем'єр-міністра Шахбаза Шарифа.

Контекст

Хана було повалено з посади прем'єр-міністра у квітні в результаті вотуму недовіри законодавцям. Він звинуватив Шарифа у змові зі США з метою усунення його від влади, не надавши доказів.

Юридичні проблеми для Хана продовжують наростати. У жовтні виборчий трибунал позбавив Хана права обіймати державні посади за звинуваченням у продажу державних подарунків і приховування активів будучи прем'єр-міністром. Його позбавили місця у Національній асамблеї, нижній палаті пакистанського парламенту.

Протистояння між Ханом і урядом Шарифа вразило країну, її економіка зіткнулася з серйозними проблемами і зростаючою валютною кризою.

Пакистан веде переговори з Міжнародним валютним фондом про відновлення фінансової допомоги, яка була спочатку підписана у 2019 році, коли Хан був при владі.

У вівторок агентство Moody's Investors Service знизило рейтинг Пакистану. Ця дія розглядається як попередження, що Пакистан, швидше за все, не виплатить свої зовнішні борги.

Українські Національні Новини

Новини Світу