palata-lordiv-zobovyazala-britanskiy-uryad-uzgoditi-ugodu-schodo-brexit-iz-parlamentom-zmi

Палата лордів зобов'язала британський уряд узгодити угоду щодо Brexit із парламентом - ЗМІ

 • 11116 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Британська Палата лордів зобов'язала уряд заручитися схваленням парламенту, перш ніж укладати з ЄС угоду про вихід країни зі складу Євросоюзу, передає УНН із посиланням на ТАСС.

За відповідну поправку, запропоновану в законопроект (білль) про початок процедури Brexit опозиційною Лейбористською партією, проголосували 366 членів верхньої палати парламенту Сполученого Королівства. Проти виступили 268 перів.

ЗМІ відзначає, що у тексті поправки зазначено, що "прем'єр-міністр не може укласти угоду з ЄС з приводу умов, на яких Сполучене Королівство покине ЄС, без схвалення обох палат парламенту".

При цьому члени Палати лордів позбавили прем'єр-міністра Терезу Мей можливості вийти з ЄС взагалі без будь-якого угоди, якщо умови, висунуті з боку європейських переговірників, здадуться Лондону неприйнятними.

"Також потрібна попередня згода обох палат парламенту щодо будь-якого рішення прем'єр-міністра про те, що Великобританія покине ЄС без угоди", - йдеться в тексті поправки.

Вона стала другою зміною, яку пери внесли в вкрай лаконічний білль уряду Терези Мей. Раніше пери схвалили поправку, яка гарантує права громадян ЄС, які проживають у Великобританії.

Глава уряду підтвердила 7 березня, що докладе всіх зусиль, щоб документ був прийнятий у первісному стислому вигляді, без додаткових зобов'язань. Британські ЗМІ з посиланням на свої джерела в парламенті наводять наступний сценарій розвитку подій: депутати скасують поправки, внесені Палатою лордів, а та вже не буде повторно наполягати на внесенні змін до проекту закону.

Таким чином, уже 15 березня прем'єр зможе формально оголосити про застосування статті 50, пустившись в довгий переговорний процес. Т.Мей, яка очолює правлячу консервативну партію, раніше пообіцяла зробити це до кінця поточного місяця і має всі можливості для того, щоб стримати своє слово.

Раніше Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей закликала депутатів не перешкоджати виконанню волі більшості британців, які проголосували за вихід країни зі складу ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    WOG вітає чарівних жінок зі святом

     • 9170 переглядiв

    Спеціальна дієта знижує ризик раку молочної залози - вчені

     • 16379 переглядiв