palata-predstavnikiv-obmezhila-trampa-v-pravi-pochati-viynu-z-iranom

Палата представників обмежила Трампа в праві почати війну з Іраном

 • 12002 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Палата представників в п'ятницю схвалила поправку до оборонного бюджету США, метою якої є перешкодити президентові США почати військові дії проти Ірану. Поправка пройшла 251 голосом «за», проти проголосували 170 членів палати представників. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Hill.

Поправка передбачає заборону на фінансування військових дій США проти Ірану, поки конгрес не оголосить війну або не дасть дозвіл на законодавчому рівні.

«Це нагадування президенту, що американський народ, як демократи, так і республіканці, не хочуть нової війни на Близькому Сході», - наводить видання слова одного з ініціаторів поправки демократа Ро Ханна.

«Я думаю, що це нагадування йому про те, які настрої громадськості і що він не повинен надто сильно залежати від вашингтонського істеблішменту», - додав конгресмен.

У палаті представників більшість у Демократичної партії, однак частина республіканців висловили солідарність з демократами. Видання відзначило, що 27 представників Республіканської партії підтримали дану поправку, сім демократів виступили проти неї.

Нагадаємо, США поки не вводитимуть санкції проти голови МЗС Ірану.

Українські Національні Новини

Суспільство