palata-predstavnikiv-ssha-skhvalila-zakon-pro-zakhist-odnostatevikh-i-mizhrasovikh-shlyubiv

Палата представників США схвалила закон про захист одностатевих і міжрасових шлюбів

 • 84304 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Палата представників США переважною більшістю голосів схвалила законопроєкт про захист одностатевих і міжрасових шлюбів, повідомляє УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Під час обговорень законопроєкту демократи інтенсивно і часто особисто сперечалися на користь закріплення шлюбної рівності у федеральному законодавстві, тоді як республіканці уникали відкритої непідтримки одностатевих шлюбів. Натомість провідні республіканці описали закон як непотрібний, наголошуючи на інших проблемах, які наразі є у США: зростання цін на газ, злочинність, інфляція.

За законопроєкт проголосувало 267 осіб, проти - 157. Він скасовує попередній закон, що визначав шлюб як "союз між чоловіком і жінкою", і забороняє органам реєстрації актів цивільного стану, незалежно від штату, у якому вони працюють, дискримінувати пари "на основі їх статі, раси, етнічного походження".

Припускають, що хоч законопроєкт легко пройшов у Палаті представників демократичною більшістю, він, ймовірно, застопориться в Сенаті, оскільки більшість республіканців можуть його заблокувати.

Раніше

Палата представників США ухвалила законопроєкт щодо можливості жінок та ЛГБТК-людей бути президентами.

Українські Національні Новини

Новини Світу