palata-predstavnikiv-ssha-zaklikaye-baydena-peredati-ukrayini-raketi-atacms

Палата представників США закликає Байдена передати Україні ракети ATACMS

 • 1040108 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Члени комітету із закордонних справ Палати представників США, що представляють Демократичну й Республіканську партії, оголосили про внесення резолюції з закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Про це повідомляє керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Telegram, пише УНН.

Цитата 

“Посилення української армії далекобійними ракетами ATACMS справді пришвидшить перемогу та завершення цієї війни. Наші союзники розуміють важливість цієї зброї для успішного контрнаступу”, - йдеться у повідомленні. 

Деталі 

Єрмак зазначив, що вдячний Майклу Макколу, ініціатору резолюції Тому Кіну, а також іншим співавторам, зокрема, Джареду Голдену, Теду Лью, Джо Вілсону, Біллу Кітінгу за таку важливу позицію. Аргументи були почуті. 

Доповнення

Співавтором резолюції є голова комітету із закордонних справ Палати представників, республіканець Майкл Маккол, з яким у травні за доручення Володимира Зеленського Єрмак разом з командою, за присутності Командувача Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковника Олександра Сирського, проводив брифінг з питань безпекової ситуації на фронтах російсько-української війни. 

Тоді особливу увагу приділили питанням захисту українського неба та обговорили потребу наших сил у далекобійній зброї.

Українські Національні Новини

Політика