palata-predstavnykiv-ssha-skhvalyla-zakonoproiekt-shchodo-dopomohy-ukraini

Палата представників США схвалила законопроєкт щодо допомоги Україні

 • 51399 переглядiв

Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про надання оборонної допомоги Україні на суму 60 мільярдів доларів, за який проголосували 310 конгресменів.

У Палаті представників Конгресу США проголосували за законопроєкт, що передбачає надання оборонної допомоги Україні на суму у 60 мільярдів доларів – рішення підтримали 310 конгресменів, передає УНН із посиланням на трансляцію голосування в Палаті представників.

Деталі

У США проголосували за законопроєкт щодо допомоги Україні: його підтримала більшість конгресменів в Палаті представників, а саме 310 конгресменів, проти проголосували - 112. Далі законопроєкт буде переданий до Сенату, після чого президент Джо Байден має підписати.

На сьогодні відомо, що законопроєкт передбачає асигнування у розмірі $60,8 млрд на допомогу Україні.

При цьому, близько 23,2 млрд доларів будуть витрачені на поповнення запасів США.

Решту коштів направлять у наступній пропорції:

На закупівлю передових систем озброєнь, оборонної продукції та оборонних послуг для України планується 13,8 млрд доларів; на поточні військові операції США в Європі близько 11,3 млрд доларів; нагляд за допомогою - 26 млн доларів.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що Палата представників Конгресу США провела процедурне голосування, яке дозволило винести чотири законопроекти про зовнішню допомогу, включаючи допомогу Україні, на голосування у повному складі Палати представників пізніше.