palestina-vimagaye-mizhnarodnogo-zakhistu-v-oon-vid-nesprovokovanoyi-izrayilskoyi-agresiyi

Палестина вимагає міжнародного захисту в ООН від "неспровокованої" ізраїльської агресії

 • 317463 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. У понеділок Палестина закликала міжнародне співтовариство забезпечити захист після нещодавніх ізраїльських атак на сектор Газа, внаслідок яких загинули 46 палестинців. Про це УНН пише посилаючись на Twitter Палестинської автономії.

Деталі

Представник Палестини заявив Раді Безпеки ООН, що це була "неспровокована та невиправдана" агресія.

"Справжня причина ледве завуальована: майбутні вибори в Ізраїлі та відчайдушне бажання апелювати та утихомирити екстремістів, - сказав Ріяд Мансур. - Нам потрібний захист. Наші громадяни мають право на захист. Наші діти заслуговують на захист".

"Знаєте, як це бути безсилим? Бути не в змозі захистити свою дитину?... Пережити одну війну і чекати на наступний напад?", — додав він.

Звернення прозвучало після того, як за посередництва Єгипту було укладено угоду про припинення вогню, спрямовану на припинення триденних авіаударів Ізраїлю по Газі та ракетних обстрілів у відповідь.

ООН вітала перемир'я, але попередила, що воно "крихке".

Посол Ізраїлю в ООН Ґілад Ердан заявив, що Ізраїль захищається від того, що він назвав "терористичними атаками та навмисними" ракетними обстрілами.

Постійний представник США в ООН Лінда Томас-Грінфілд закликала обидві сторони повністю дотримуватися режиму припинення вогню і заявила, що США серйозно працюють над запобіганням подальшому насильству.

Додамо

У ході ескалації 46 палестинців було вбито, у тому числі 15 дітей, і 360 отримали поранення. За даними ООН, сотні будинків було пошкоджено або зруйновано, а 70 ізраїльтян отримали поранення внаслідок ракетного обстрілу палестинців.

Українські Національні Новини

Новини Світу