palivna-kriza-u-kiyevi-oshtrafuvali-ponad-30-azs-na-zagalnu-sumu-ponad-1-4-mln-grn

Паливна криза: у Києві оштрафували понад 30 АЗС на загальну суму понад 1,4 млн грн

 • 129284 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. В Києві оштрафували понад 30 АЗС на загальну суму у понад 1,4 млн грн. Наразі ще триває 27 перевірок автозаправних станцій. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Києві, передає УНН.

Цитата

«За травень місяць Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві було розпочато 107 перевірок автозаправних станцій. Станом на 6 червня було завершено 56 перевірок АЗС Києва», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що у результаті перевірок зафіксовано низку порушень на 36 АЗС.

«По трьох перевіркам було встановлено порушення пункту 4 частини 1 статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення», а саме створення перешкод посадовим особам на загальну суму 102 тис. грн. По 33 перевіркам було встановлено, що суб’єктами господарювання було отримано необґрунтовано одержану виручку на загальну суму в розмірі 707015 грн, за що передбачено адміністративно-господарські санкції згідно пункту 1 частини 1 статті 20 Закону України «Про ціни і ціноутворення» у розмірі 100% необґрунтовано одержаної виручки (загальна сума необґрунтовано одержаної виручки та штрафу складає 1 414 029 грн)», - зазначається в повідомленні.

Держпродспоживслужба повідомляє, що за підсумками 20 перевірок порушень законодавства не встановлено.

«Нині триває 27 перевірок, про результати буде повідомлено», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

23 травня Держпродспоживслужба повідомила, що почала перевірки на АЗС через скарги на захмарні ціни на пальне.

Начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан наголошував, що різке підняття вартості пального на АЗС у зв’язку зі зняттям регулювання цін – порушення законодавства.

Додамо

Кабінет Міністрів України призупинив держрегулювання цін на пальне для того, щоб надати можливість операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс з Європи. Міністр економіки Юлія Свириденко повідомляла, що наразі ціни на дизельне паливо складатимуть не більше 58 гривень, на бензин – не більше 52 гривень.

Українські Національні Новини

Суспільство