pamyatayemo-pro-vsikh-zelenskiy-zrobiv-zayavu-pro-zvilnennya-polonenikh

"Пам'ятаємо про всіх": Зеленський зробив заяву про звільнення полонених

 • 121078 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський зробив заяву з приводу вчорашнього великого обміну, в результаті якого вдалося звільнити 215 людей, зауваживши, що про всіх, хто перебуває в російському полоні, пам'ятають і зроблять все для їхнього порятунку, повідомляє УНН.

Цитата

"Україна повернула з російського полону 215 героїв. (...) Пам’ятаємо про всіх, хто перебуває в російському полоні, і зробимо все для їхнього порятунку", - зазначив Зеленський у Telegram.

Деталі

Президент підкреслив, що дуже цінується внесок всіх, хто долучився до порятунку захисників, і ніколи не забудуть про це.

"Щиро дякую Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за провідну роль у цьому процесі. Ми домовилися, що п’ятеро звільнених командирів «Азова» перебуватимуть у комфортних умовах у Туреччині до кінця війни та зможуть бачитися з родинами", - додав він.

Також, з його слів, Україна на знак вдячності за допомогу нашій державі визволила з полону росії п’ятьох громадян Великої Британії, двох – США, громадян Марокко, Швеції, Хорватії. "Дякую за сприяння Саудівській Аравії", - зауважив Глава держави.

Доповнення

Увечері 21 вересня відбувся великий обмін - Україні вдалось повернути з російського полону 215 людей.

При цьому із 215 полонених, яких врятували з російського полону, безпосередньо 200 захисників обміняли на Віктора Медведчука. Генеральний прокурор Андрій Костін зазначив, що досудове розслідування щодо Медведчука завершено, свідчення задокументовані. Він також підкреслив, що держава пам’ятає про всіх, хто залишається в полоні. Разом із союзниками Україна працює над обміном "всіх на всіх", вказали в Офісі Генпрокурора.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Нічний удар по Миколаєву: в ОП показали наслідки

     • 108223 переглядiв

    Естонія прийняла майже 60 тис. громадян України

     • 276654 переглядiв

    Окупанти вночі випустили по Миколаєву дев'ять ракет - Кім

     • 128359 переглядiв