panamska-prokuratura-vidkrila-provadzhennya-proti-portnova

Панамська прокуратура відкрила провадження проти Портнова

 • 47776 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Панамська прокуратура відкрила провадження за заявою адвокатів п’ятого президента України Петра Порошенка проти ексзаступника голови АП часів Януковича Андрія Портнова. Про це заявив адвокат Порошенка Ілля Новіков під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Так, 13 жовтня було зареєстровано провадження за заявою адвокатів Порошенка проти Портнова за вчинення ним злочину передбаченого статтею 384 Кримінального кодексу Панами за подання завідомо неправдивої заяви про вчинення кримінального правопорушення", - сказав Новіков.

За його словами, рішення прийняте панамською прокуратурою є правильним, обґрунтованим та є прикладом для Державного бюро розслідувань України.

Також адвокат Порошенка Ігор Головань зазначив, що сподівається, що панамські колеги зможуть швидко притягнути Портнова до відповідальності.

"Далека Панама досить швидко дала належну оцінку вигадкам, які пише пан Портнов. Ми дуже сподіваємося, що наші панамські колеги швидше, ніж ми тут, впораються з тим, щоб притягнути до встановленої панамським законом відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, за наклеп, за поширення так званих фейк ньюс. Тому що, наскільки ми зрозуміли наших колег, такі речі є кримінально караними в Панамі", - розповів Головань.

Також Новіков заявив, що прокуратура Панами закрила кримінальну справу за заявою Портного проти Порошенка.

"Так, 3 жовтня цього року Перша спеціалізована прокуратура боротьби з організованою злочинністю Панами прийняла рішення про закриття справи, відкритої за заявою пана Андрія Портнова проти Порошенка. У заяві стверджувалося, що компанії, нібито пов'язані з Порошенком, здійснювали легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом", - сказав Новіков.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що ексрадник Віктора Януковича Андрій Портнов не має жодного стосунку до теперішньої влади.

Українські Національні Новини

Політика